علائم بارز درعارضه نقرس
علائم بارز درعارضه نقرس
برای مطالعه بیشتر روی ادامه مطلب کلیک کنید.
اگر مدام دچار درد انگشت بزرگ پایتان می شوید بهتر است به بیماری نقرس در خود مشکوک شوید اگر این عارضه با درد و ورم همراه بود
سریعابه پزشک منخصص مراجعه کنید و درمان را شروع کنید
اگر مدتی است که شست پایتان متورم و ملتهب و دردناک شده احتمال اینکه به نقرس مبتلا شده باشید، بسیار است.
دکتر پیام فرحبخش، پزشک و متخصص تغذیه و رژیمدرمانی و عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این نکته گفت: «نقرس بیماری است که حاصل تولید اسیداوریک ناشی از پروتئینهاست.»
وی در ادامه افزود: «پروتئینها حاوی ترکیبات پورینی هستند که وقتی در بدن سوخت و ساز روی آنها انجام و متابولیزه میشود، به اسیداوریک تبدیل میشود. در واقع اسیداوریک پسماند متابولیسم و سوختن پروتئین در بدن است.»
این عضو هیات علمی دانشگاه اضافه کرد: «زمانی که سطح اسیداوریک خون از مقدار مشخصی بالا برود، میتواند بیماری نقرس بروز کند و شایعترین علامت آن، تورم شدید در انگشت شست پا و قرمز و دردناک شدن این عضو از بدن است.»
فرحبخش همچنین گفت: «خوشبختانه در حال حاضر درمانهای دارویی متنوعی وجود دارد از یک داروی ضددرد ساده گرفته تا داروهای اختصاصی که برای درمان نقرس به کار میرود.»
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به نقرس باید میزان دریافت پروتئین را کاهش دهند، خاطرنشان کرد: «از نظر علم تغذیه آنچه به بیماران نقرسی توصیه میشود این است که میزان دریافت پروتئینها به خصوص مصرف گوشت قرمز، حبوبات از جمله عدس و لوبیا و همچنین قارچ را کاهش دهند.»
فرحبخش در نهایت با هشدار اینکه آب خورشی که در تهیه آن از گوشت استفاده شده هم حاوی پروتئین است، گفت: «متاسفانه برخی از بیماران زمانی که به آنها گفته میشود، مصرف گوشت را کاهش دهند فقط از خوردن گوشت امتناع میکنند و با خیال راحت آب خورشی که در پخت آن از گوشت استفاده شده را مصرف میکنند درحالی که وقتی یکی از ترکیبات خورش، گوشت است و برای تهیه خورش قورمهسبزی یا قیمه و… از این ماده غذایی استفاده میشود، آب خورش عصاره گوشت را به خود گرفته است و شاید بتوان گفت میزان پروتئین موجود در آب خورش، حتی بیش از خود گوشت است و درنتیجه اسیداوریک بیشتری را تولید میکند. لذا توصیه میشود در تهیه خورش به جای گوشت از سویا استفاده شود و حتما میزان حبوبات و قارچ مصرفی را در برنامه غذایی محدود کنند.»